Cumhurbaşkanı Erdoğan: İsrail’e silah desteği veren ülkeler bu katliamın ortağıdır « HABER PRESSE

8 Haziran 2024 - 19:30

Cumhurbaşkanı Erdoğan: İsrail’e silah desteği veren ülkeler bu katliamın ortağıdır

Son Güncelleme :

06 juin 2024 - 16:58

Hak geldi batıl zail oldu
Cumhurbaşkanı Erdoğan: İsrail’e silah desteği veren ülkeler bu katliamın ortağıdır

Cumhurbaşkanı Erdoğan, İsrail’in Gazze katliamına silah desteği sağlayan ülkere tepki göstererek, « Bu suça ortak olmaktan vazgeçmelidirler. Vicdan ve sorumluluk sahibi tüm kesimleri, ateşkesin ivedilikle tesisi noktasında ellerini taşın altına koymaya davet ediyorum » dedi

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Özbekistan Cumhurbaşkanı Şevket Mirziyoyev ile anlaşmaların imza töreni ve ortak basın toplantısında konuştu.

İsrail’in Gazze katliamlarına bir kez daha tepki gösteren Cumhurbaşkanı Erdoğan, « İsrail’e katliamlarında cephane ve silah desteği veren ülkeler, artık bu suça ortak olmaktan vazgeçmelidir.  Vicdan ve sorumluluk sahibi tüm kesimleri, ateşkesin ivedilikle tesisi noktasında ellerini taşın altına koymaya davet ediyorum » açıklamasını yaptı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın konuşmasından öne çıkanlar şu şekilde:

Görüşmelerimizde ortaklığımızı derinleştirecek adımları görüştük. Her alanda atabileceğimiz somut adımları ele aldık. Konsey toplantısı vesilesiyle birçok anlaşmaya imza attık. Bu anlaşmalar zeminimizi kuvvetlendirecektir. Özbekistan’daki Türk yatırımlarının artmasından memnuniyet duyuyoruz. İş insanlarını ortak bağlar kurması için teşvik edeceğiz. Atacağımız adımlarla 5 milyar dolarlık ticaret hacmi hedefimize ulaşacağımıza inanıyorum.

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.