Kurtulmuş: Filistin davası bizim için milli bir davadır « HABER PRESSE

3 Ağustos 2024 - 09:35

Kurtulmuş: Filistin davası bizim için milli bir davadır

Son Güncelleme :

03 août 2024 - 5:21

Hak geldi batıl zail oldu
Kurtulmuş: Filistin davası bizim için milli bir davadır

TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş, “Filistin davası, sadece Filistinlilerin ya da Arap dünyasının davası değil; Filistin davası, esası itibarıyla bizim için milli bir davadır. Bunun bir milli dava olduğunu sadece sözle değil, milletimiz fiilen de ortaya koymuş, bunu ispat etmiştir » dedi

Filistin davasının önemine işaret eden Kurtulmuş, « Filistin davası, sadece Filistinlilerin ya da Arap dünyasının davası değil; Filistin davası, esası itibarıyla bizim için milli bir davadır. Bunun bir milli dava olduğunu sadece sözle değil, milletimiz fiilen de ortaya koymuş, bunu ispat etmiştir. Sadece  Gazze olaylarının başlangıcından bu yana değil, Filistin’deki bu zulümlerin başladığı ilk günden itibaren millet olarak hep Filistin davasının yanında yer aldık. Ayrıca İsrail’in dünyanın gözünün içine bakarak, dünyanın egemenlerinden destek alarak Gazze’de sürdürdüğü bu  soykırım boyutlarına ulaşmış katliamlar karşısında da ilk andan itibaren hem millet olarak hem devlet olarak bütünleşik bir şekilde mücadele etmeyi başardık.” ifadesini kullandı.

Türkiye’nin, dünyada milletle devletin ve hükümetin bu konuda müşterek istikamette hareket ettiği ender ülkelerden olduğunu belirten Kurtulmuş, “İlk andan itibaren milletimiz elindeki bütün imkanlarla Gazzeli masum ve mazlum insanlara yardım etmek, Gazze’nin hakkını savunmak için bütün gayreti ortaya koymuştur, koymaya devam ediyor. » diye konuştu.

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.