Katil İsrail’in eli kanlı bakanına Türkiye’den tepki yağdı « HABER PRESSE

3 Ağustos 2024 - 07:03

Katil İsrail’in eli kanlı bakanına Türkiye’den tepki yağdı

Son Güncelleme :

02 août 2024 - 19:30

Hak geldi batıl zail oldu
Katil İsrail’in eli kanlı bakanına Türkiye’den tepki yağdı

İsrail Dışişleri Bakanı Yisrael Katz’ın, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ı hedef alan açıklamalarına Türkiye’den tepkiler peş peşe geldi.

Soykırımcı hükümetin Dışişleri Bakanı olan Katz, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ı hedef alan bir paylaşım daha yaptı. Bunun üzerine Türkiye’den de tepkiler ardı ardına geldi.

İşgal altındaki Gazze’de masum çocukları ve sivil halkı katledenlerin ne Türkiye’yi ne Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın adını ne de özgürlük ve demokrasi kavramlarını ağızlarına almanın hadlerine olmadığını vurgulayan Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, şu ifadeleri kullandı:

« Defalarca sandıkta aziz milletimizin temiz oylarıyla seçilen, demokrasi ve kalkınma yolunda ülkemize sayısız eser ve hizmetler kazandıran, zalimlerin yüzüne karşı hakkı haykırmaktan hiç bir zaman geri durmayan Sayın Cumhurbaşkanımızın liderliğinde yaşamaktan ve kendisinin yol arkadaşları olmaktan onur duyuyoruz.

Her şeyin güzel olacağı gün; Filistin halkının özgürlüğüne kavuştuğu, Netanyahu yönetiminin ise mazlum ve savunmasız bir halka karşı işledikleri suçların karşılığını uluslararası hukuk önünde bulacağı gündür. »

« Türkiye’ye mesaj vermeye kalkmak sizin haddinize değildir »

İsrailli bakanın hadsizliklerinin devam ettiğini vurgulayan İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, « Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan, her daim milletinin gönlündedir. 22 yıldır süregelen  akparti iktidarları ülkemizi her alanda ileriye taşımış ve taşımaya devam etmektedir » dedi.

Yerlikaya, « Çocukları, kadınları, yaşlıları acımasızsa katleden bir hükümetin mensubu olarak Türkiye’ye mesaj vermeye kalkmak sizin haddinize değildir. Biz mazlumların, Filistinli kardeşlerimizin yanında olmaya devam edeceğiz » ifadelerini kullandı.


YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.