2030’da 100 Turcorn ve 100 bin teknoloji girişimciliği hedefimize ulaşacağız « HABER PRESSE

19 Mayıs 2024 - 21:57

2030’da 100 Turcorn ve 100 bin teknoloji girişimciliği hedefimize ulaşacağız

Hak geldi batıl zail oldu
2030’da 100 Turcorn ve 100 bin teknoloji girişimciliği hedefimize ulaşacağız
Son Güncelleme :

08 mai 2024 - 16:54

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, Türkiye’nin en kıymetli hazinesi insan kaynağına yatırım yapmaya devam edeceklerini belirterek, « Girişimlerimizi finansman kaynaklarıyla, nitelikli altyapı ve programlarla buluşturarak 2030’da 100 Turcorn ve 100 bin teknoloji girişimciliği hedefimize ulaşacağız » dedi

Bakan Kacır, Hacettepe Teknokent Taleworlds Binası Açılış Töreni’nde, teknoloji geliştirme, inovasyon ve girişimcilikte güçlü altyapının, küresel rekabet yarışının kazananlarını belirlediğini bildirdi.

Türkiye’de AR-GE, inovasyon ve girişimcilik ekosistemini inşa ettiklerine ve girişimcilik kültürünü 7’den 70’e yaydıklarına işaret eden Kacır, destek mekanizmalarıyla, girişimcilerin yanında yer aldıklarını aktardı. Kacır, teknoparklar, kuluçka ve teknoloji geliştirme merkezleri gibi altyapılarla yenilikçi iş fikirlerinin ticarileşmesini hızlandırdıklarını, teknoloji ve inovasyonu kalkınma modelinin odağına koyduklarını anlattı.

HP

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.