Bülent Kaya: Erbakan Hoca’nın dediği gibi « İsrail ancak güçten anlar » « HABER PRESSE

19 Mayıs 2024 - 21:57

Bülent Kaya: Erbakan Hoca’nın dediği gibi « İsrail ancak güçten anlar »

Hak geldi batıl zail oldu
Bülent Kaya: Erbakan Hoca’nın dediği gibi « İsrail ancak güçten anlar »
Son Güncelleme :

08 mai 2024 - 14:03

Saadet Partisi, Türkiye Büyük Millet Meclisinde haftalık olağan grup toplantısını gerçekleştirdi. Toplantıda kürsüye çıkarak konuşma yapan Saadet Partisi İstanbul milletvekili Bülent Kaya, Necmettin Erbakan’ın sözünü hatırlatarak « İsrail anca güçten anlar » dedi.

Toplantının açılış konuşmasını yapan Saadet Partisi İstanbul milletvekili Bülent Kaya, Siyonist İsrail’in Filistinli Müslümanlara yönelik yaptığı soykırımı hatırlatarak sözlerine başladı.

İsrail rejiminin saldırıları nedeni ile 3 evladını ve torununu kaybeden Hamas lideri İsmail Haniye’nin İstanbul’da bulunduğunu söyledi. Kaya ayrıca, bu süre içerisinde Gelecek Partisi lideri Prof. Dr. Ahmet Davutoğlu ve Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu’nun Haniye’ye taziyede bulunduğunu ve yanlarında olduklarını söylediklerini ifade etti.

« İSRAİL ANCAK GÜÇTEN ANLAR »

7 Ekimden bu yana Saadet Partisinin İsrail’e yönelik yaptırım uygulanmasını istediğini ifade eden Bülent Kaya şunları söyledi:

« Saadet ve Gelecek partisinin meclis çalışmalarında, grup toplantılarında İsrail’in bu canice saldırılarını durdurması için, bir dizi yaptırım kararı ile ilgili çağrılarda bulundular. Bunlardan en önemlisi, böyle bir süreçte İsrail ile ticaret bu millete yakışmaz. İsrail ile ticaret Filistin’e ihanettir » sloganı ile başlattığımız bir mücadele vardı. TBMM’de zaman zaman genel görüşme, zaman zaman meclis araştırması, zaman zamanda kürsü konuşmalarından iktidara şu çağrılarda bulunduk; « İsrail’in bu terör saldırılarını sona erdirilebilmesi için rahmetli Erbakan Hoca’nın da meşhur deyimi ile « İsrail ancak güçten anlar » şiarıyla, mutlaka ama mutlaka diplomatik ve uluslararası hukukuna uygun yaptırımlar uygulamadan İsrail’in bu canice girişimlerden vaz geçmeyeceğini ifade ettik. » 

hp

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.