Diyanet İşleri Başkanı Erbaş’tan ‘Ayasofya-i Kebir Cami-i Şerifi’ paylaşımı « HABER PRESSE

8 Eylül 2024 - 00:49

Diyanet İşleri Başkanı Erbaş’tan ‘Ayasofya-i Kebir Cami-i Şerifi’ paylaşımı

Son Güncelleme :

10 juillet 2024 - 11:28

Hak geldi batıl zail oldu
Diyanet İşleri Başkanı Erbaş’tan ‘Ayasofya-i Kebir Cami-i Şerifi’ paylaşımı

Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş, Ayasofya’nın yeniden ibadete açılmasına ilişkin 4 yıl önce bugün yayımlanan Cumhurbaşkanı Kararı ile Ayasofya-i Kebir Cami-i Şerifi’nin asli hüviyetine kavuştuğunu belirterek, « Cenabıhak kıyamete kadar minarelerinden ezan seslerini eksik etmesin » ifadesini kullandı

Diyanet İşleri Başkanı Erbaş,yaptığı paylaşımda

« Dört yıl önce bugün Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın imzalarıyla yayınlanan tarihi kararname ile birlikte Ayasofya-i Kebir Cami-i Şerifi asli hüviyetine kavuştu. Bu vesileyle Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’a bir kere daha şükranlarımı arz ediyor, Ayasofya-i Kebir Cami-i Şerifi’nin yeniden cami hüviyetine kavuşması için ömrünü adadığı hukuki mücadelesine şahit olduğumuz ve geçtiğimiz günlerde Rahmet-i Rahman’a kavuşan İsmail Kandemir amcamız başta olmak üzere bu yolda mücadele vermiş ve ahirete irtihal etmiş olan tüm büyüklerimize Allah’tan rahmet; hayatta olanlara sağlık ve sıhhat içerisinde hayırlı bir ömür diliyorum. Cenabıhak kıyamete kadar minarelerinden ezan seslerini eksik etmesin. »

Diyanet İşleri Başkanı Erbaş, paylaşımında, Ayasofya’nın Ayasofya-i Kebir Cami-i Şerifi olarak ibadete açılmasına ilişkin 10 Temmuz 2020 tarihli Cumhurbaşkanı Kararı’na da yer verdi.

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.