« Deprem bölgesi tasarrufun dışında » « HABER PRESSE

8 Eylül 2024 - 00:57

« Deprem bölgesi tasarrufun dışında »

Son Güncelleme :

10 juillet 2024 - 11:26

Hak geldi batıl zail oldu
« Deprem bölgesi tasarrufun dışında »

Kahramanmaraş merkezli depremler sonrasında bölgenin yaralarını sarmak için uluslararası kuruluşlardan bugüne kadar 3,8 milyar dolarlık finansman sağlandı

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Türkiye’ye dış kaynak akışına ilişkin değerlendirmede bulundu.

Türkiye’de 6 Şubat 2023’te meydana gelen  Kahraman Maraş merkezli depremler sonrasında bölgenin yeniden imarı için uluslararası kuruluşlardan uygun koşullu dış finansman sağlanmasına ilişkin çalışmaların devam ettiğini vurgulayan Şimşek, « Bu çerçevede Türkiye, Avrupa Konseyi Kalkınma Bankasından  deprem bölgesinde gerçekleştirilen sağlık altyapı harcamaları için ek 250 milyon  euro finansman sağladı. » dedi.

Şimşek, söz konusu krediye ilişkin anlaşmanın, dün Bakanlıkça imzalandığı bilgisini vererek Bankadan geçen yıl da aynı amaçla 250 milyon euroluk bütçe finansmanı sağlandığını anımsattı.

Söz konusu kaynağın deprem bölgesi için önemine dikkati çeken Şimşek, « Finansmanla depremden etkilenen yerleşim yerlerinde ortaya çıkan iyileştirme ve yeniden imar ihtiyacı ile sağlık sisteminin güçlendirilmesine katkı sağlanması amaçlanıyor. » diye konuştu.

hp

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.