Fransız askerler Ukrayna ordusunu eğitecek « HABER PRESSE

10 Haziran 2024 - 06:58

Fransız askerler Ukrayna ordusunu eğitecek

Son Güncelleme :

09 juin 2024 - 7:49

Hak geldi batıl zail oldu
Fransız askerler Ukrayna ordusunu eğitecek

Fransa, Ukrayna askerlerini eğitmek için adım attı. Bu durum, Paris’in bir güç mücadelesinde başı çekmek istediğini yeniden ortaya koydu. Zira, Macron daha önce de asker göndermek için hamleler yapmıştı. Uzmanlar, Paris’in özellikle İngiltere ve ABD’ye karşı bir atak geliştirdiğini belirtiyor

Fransa’nın amacı ne?

Prof. Dr. Tüysüzoğlu öncelikle Paris’ten gelen bu hamlelerin, AB özelinde bir liderlik yarışı olduğuna işaret ettiğini belirtiyor. Fransa’nın Ukrayna’ya ilgisinin biraz İngilizleri dengelemekle ve AB’nin lider ülkesi olarak sahada yer almaya çalışmakla ilgili olduğunu dile getiriyor.

“Paris, kendisini AB’nin lideri olarak görmeye/göstermeye önem verdiği için, Almanya’nın yolladığı silahlar dışında zaten sahada yer almadığı ya da alamadığı bir denklemde kendi etkinliğini kanıtlamak istiyor.”

“Amerikan ve İngiliz müdahaleciliğine Avrupa inisiyatifi”

Fransa’nın öteden beri AB’ye ait ayrı ve özerk bir savunma gücü oluşturmak istediğinin bilindiğini vurgulayan Tüysüzoğlu, “Bu hususta Almanya’nın isteksizliği ve özellikle ABD’nin ve pek tabii Birleşik Krallık’ın NATO’nun pozisyonuna zarar verileceği gerekçesiyle karşı çıkması nedeniyle ileri bir adım atılabilmiş değil.

Paris’in Ukrayna özelinde attığı bu adım aynı zamanda Amerikan ve İngiliz müdahaleciliğine paralel bir Avrupa inisiyatifi olarak görülmeli” diyor.

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.