Türkiye yenilenebilir enerjide dünya ve Avrupa’da ilk sıralarda « HABER PRESSE

19 Eylül 2024 - 01:57

Türkiye yenilenebilir enerjide dünya ve Avrupa’da ilk sıralarda

Son Güncelleme :

29 mai 2024 - 10:00

Hak geldi batıl zail oldu
Türkiye yenilenebilir enerjide dünya ve Avrupa’da ilk sıralarda

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar, Türkiye’nin yenilenebilir enerji kurulu gücünde dünyada 11, Avrupa’da ise 5’inci sıraya yükseldiğini bildirdi.

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı’ndan yapılan yazılı açıklamaya göre, Uluslararası Yenilenebilir Enerji Ajansının (IRENA) yayımladığı kurulu güç istatistikleri sıralamasında Çin ilk sırada yer alırken onu ABD ve Brezilya izliyor.

Yenilenebilir kurulu gücü sıralamasında Brezilya’yı Hindistan, Almanya, Japonya, Kanada, İspanya, Fransa ve İtalya takip ediyor. Daha önceki sıralamada 12’nci olan Türkiye, 58 bin 462 megavat kurulu güç ile 11’inci sırada yer alıyor.

Açıklamada görüşlerine yer verilen Bayraktar, Türkiye’nin kurulu güç sıralamasında 11’inciliğe yükseldiğini belirterek, « Yenilenebilir enerjide dünya ilk 11’ine girdik, Avrupa’da 5’inciyiz. Türkiye, güneş kaynağını, rüzgarlarını, hidrolik kaynaklarını, jeotermal kaynaklarını bütün yenilenebilir kaynaklarını belli bir program dahilinde ekonomisine kazandırma hedefiyle hareket ediyor. » ifadelerini kullandı.

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.