İsrail’in Refah’a yönelik saldırıları Londra’da protesto edildi « HABER PRESSE

8 Eylül 2024 - 01:21

İsrail’in Refah’a yönelik saldırıları Londra’da protesto edildi

Son Güncelleme :

29 mai 2024 - 9:58

Hak geldi batıl zail oldu
İsrail’in Refah’a yönelik saldırıları Londra’da protesto edildi

İngiltere’nin başkenti Londra’da binlerce kişi, İsrail’in Refah’taki sivillere yönelik saldırılarına tepki göstermek için gerçekleştirilen eylemde İngiliz hükümetini İsrail’e silah satışını durdurmaya çağırdı.

İsrail’in Refah’ta güvenli bölge olarak gösterilen bir noktadaki çadırlara yönelik saldırılarına tepki göstermek için bir araya gelen binlerce Londralı, Başbakanlık Ofisi 10 Numara’nın bulunduğu Downing Sokağı girişinde eylem düzenledi.

Eylemciler, « Özgür Filistin » ve « Nehirden denize Filistin özgür olacak » sloganları atarken Batı medyasının Refah’taki saldırılara yayınlarında yeterince yer vermemesine de tepki gösterdi.

İşgal Karşıtı İngiliz Yahudileri Platformu (Na’amod) üyelerinden Emily Stevenson da konuşmasında, 7 Ekim’den beri İsrail’e silah satışının durması için milletvekillerine dilekçeler yazdıklarını ancak hiçbir karşılık alamadıklarını söyledi.

Stevenson, bir Yahudi olarak bu süreçte yaşadıklarını da anlatarak, « Bütün bunların bizim güvenliğimiz için, bizim adımıza yapıldığını söylenmesinden daha kötü ne olabilir? Her seferinde bunu sorguladığınızda, bunun yanlış olduğunu söylediğinizde, Yahudiler olarak bize doğru diye öğretilenlere, önemsediğimiz bütün değerlere karşı olduğunu söylediğinizde hain olduğunuz, yalancı olduğunuz söyleniyor. » ifadelerini kullandı.

Ailesinin Srebrenitsa’dan göçtüğünü anlatan Stevenson, « Güvenli bölgenin ne kadar güvensiz bir konsept olduğunu biliyorum. » dedi.

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.