İsrail’in Refah’a saldırısı Paris’te protesto edildi « HABER PRESSE

8 Eylül 2024 - 02:24

İsrail’in Refah’a saldırısı Paris’te protesto edildi

Son Güncelleme :

28 mai 2024 - 8:37

Hak geldi batıl zail oldu
İsrail’in Refah’a saldırısı Paris’te protesto edildi

Fransa’nın başkenti Paris’te göstericiler, İsrail ordusunun Refah kentinde zorla yerlerinden edilmiş Filistinlilerin kampına düzenlendiği saldırıya tepki gösterdi

Paris’te Saint-Augustin Meydanı’nda toplanan Filistin destekçileri, İsrail’in saldırılarının devam ettiği Gazze’de bir an önce ateşkes sağlanmasını istedi.

İsrail’in Refah’ta zorla yerlerinden edilmiş Filistinlilerin kampını bombalamasına tepki gösteren eylemciler, « İsrail katil, (Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel) Macron suç ortağı », « İsrail defol, Filistin sana ait değil » ve « Yaşasın Filistin » sloganları attı.

Saint-Augustin Meydanı’nın farklı çıkış noktalarına konuşlanan polis ekipleri, yaklaşık 1,5 saat göstericilerin meydandan çıkmasına izin vermedi.

Polis engelline takılan göstericiler önceden belirledikleri istikamet olan İsrail’in Paris Büyükelçiliğine yürüyemedi.

Daha sonra farklı bir istikamet seçen eylemciler, Saint-Lazare Garı yakınlarında İsrail’in Gazze’ye yönelik saldırılarında yaşamını yitiren Filistinliler için 1 dakikalık saygı duruşu yaptı.

Aynı alanda oturma eylemi de yapan göstericilerden bazıları bir binaya dayalı inşaat iskelesine tırmanarak, Filistin bayrakları dalgalandırdı.

Biber gazıyla müdahale

Binlerce kişinin katıldığı yürüyüş sırasında polis defalarca göstericilere biber gazıyla müdahale etti.

hp

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.