Fransız polisinden Gazze destekçisi öğrencilere biber gazlı müdahale « HABER PRESSE

10 Mayıs 2024 - 10:20

Fransız polisinden Gazze destekçisi öğrencilere biber gazlı müdahale

Fransız polisinden Gazze destekçisi öğrencilere biber gazlı müdahale
Son Güncelleme :

09 mai 2024 - 22:24

Paris’te polis ekipleri Sorbonne Üniversitesi önünde toplanan Filistin destekçisi öğrencilere karşı biber gazı kullandı

Fransa’da Sorbonne Üniversitesinin bir amfisinde kamp kuran eylemciler, üniversite yönetiminin Gazze’deki « soykırıma » katkı sağlayan üniversite ve firmalarla olan ortaklıklarına son vermesini talep etti.

Öğrenci eylemlerine yönelik baskının son bulmasını ve Filistin’deki üniversitelerin yeniden inşa edilmesini isteyen eylemcilere destek için, başka öğrenciler de üniversitenin önünde toplandı.

« Refah hepimiz seninleyiz », « Hepimiz Gazze’nin çocuklarıyız » ve « Cezayir kazandı, Filistin de kazanacak » sloganlarını atan öğrenciler, Gazze’de derhal ateşkes sağlanmasını talep etti.

Polisler, öğrencilere biber gazı sıktı ve kalkanlarıyla öğrencileri iterek üniversitenin girişinden uzaklaştırdı. Üniversiteye giren polisler, amfide eylem yapan öğrencileri de zorla dışarı çıkardı.

hp

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.